Over Stefan

Mijn naam is Stefan van de Stroet en in 1982 ben ik geboren in Meppel.  Ik groeide op in een topsport nest (mijn ouders waren 9-voudig Nederlands kampioen ballroom dansen). Al vanaf jonge leeftijd had ook ik een fascinatie voor bewegen, spelen en voor alles met een bal. Het zorgde ervoor dat ik begon met tennissen en al snel fanatieker ging spelen. 

 

Op 12-jarige leeftijd ging ik zelfs wonen aan de andere kant van het land om daar te trainen bij een gerenommeerde tennisschool. Een tennisschool waar destijds vele tennisprofs speelden (o.a. Haarhuis, Eltingh, Schalken, Van Lottum).

 Ik heb veel geleerd van het jong uit huis gaan en het trainen bij de tennisschool. Het heeft grote invloed gehad op mijn tennis, mijn eigen leven en ook de manier waarop ik nu met mensen werk. Het heeft mij uiteindelijk geleerd wat werkt en vooral ook wat niet werkt. In mijn gehele jeugd behoorde ik bij de beste spelers van Nederland van mijn leeftijd. Na mijn middelbare school speelde ik 1,5 jaar fulltime tennis. 

Na mijn eigen tennis en mijn studie Commerciële economie ging ik naast mijn eigen sportticketing bureau aan de slag als trainer/coach. Uiteindelijk werkte ik ruim 15 jaar voor diverse gerenommeerde prestatieve tennisscholen in het gehele land. Ook werkte ik 3 jaar als fulltime regioscout voor de K.N.L.T.B. en later nog 1 jaar als accountmanager voor de tennisbond.  Daarbij heb ik tennisinhoudelijk ontzettend veel geleerd. Met name van alle collega's waarmee ik samen heb mogen werken (oud-tennisprofs en Davis-Cup & Fed-cup coaches).  Ook mocht ik meerdere leerlingen nationale titels zien winnen in zowel enkel- als dubbelspel. 

De grote transitie kwam pas later. Door een ingrijpende gebeurtenis in mijn privéleven (scheiding van mijn toenmalige vrouw) kwam ik in aanraking met de wereld van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Ruim 5 jaar later heb ik meerdere coachopleidingen gevolgd en afgerond (o.a. Mindfulness, Meditatietrainer, NLP, Reiki, Zijnsoriëntatie, DISCOVER, Action Type en energetisch werk). Daarnaast volgde ik vele workshops en maakte ik een podcast over spiritualiteit. Mijn eigen ontwikkeling is een continu proces en heeft grote invloed op de manier waarop ik werk.

Het heeft geresulteerd in een meer holistische eclectische werkwijze. Afhankelijk van wie jij bent en wat er bij je speelt wisselt mijn benadering en methode. Methodes en technieken die ik gebruik zijn aarden/gronden, visualisaties, zelfreflectie, meditaties, bewustzijns- en lichaamswerk tot concrete technische tips voor een specifieke slag. 

Inmiddels ben ik gelukkig samen met mijn vriendin Amber. Zij is voor mij een echte steun op dit pad dat wij samen aan het bewandelen zijn. We zijn tevens de trotse ouders van Goos en in de loop van dit jaar verwachten we ons 2e kindje. We wonen met veel plezier in een historisch pand aan de gracht in Hasselt samen met onze hond Ace.